Tak a máme za sebou , letos podruhé a naposledy, Třemošnici.Stejně jako před pár týdny nás čekalo brzké ranní vstávání, úmorná cesta autobusem a touha připsat si do virtuální tabulky dalších devět bodíků.
Tentokrát jsme neponechali nic náhodě a na stadión jsme dorazili se značným předstihem, aby se naši borečci mohli náležitě rozcvičit. Na hřišti to pak ale později spíše vypadalo, že to chlapci s rozvičkou přehnali a jsou přetrénováni.
A přitom první utkání s Chrudimí pro nás začalo pohádkově. První útok, první střela a hned díky Patrikovi Hýblovi vedeme 1 : 0!Jenže to bylo na dlouhé minuty to poslední, na co se dalo dívat. Hoši se zřejmě už v autobuse domluvili, že dnes nechtějí hrát fotbal, že si přijeli jen zakopat. No a to na Chrudim dneska nestačilo.Jak ubíhal čas, stále víc jsme kupili chyby a soupeř byl rázem na koni.To že dal jen dva góly je téma spíše pro jejich trenéra, my jsme byli popravdě rádi, že zápas skončil.Naivně jsme se domnívali, že nic horšího už nás nemůže potkat, ale naši hoši si bohužel nechali pár žolíků i na druhý zápas.
V něm jsme letos poprvé nastoupili proti Letohradu a měla to být jednoznačná záležitost.Jenže opět jsme nepředvedli skoro nic, než zoufalství.Nevím jestli byly erupce na slunci nebo úplněk, chvílemi mě nás všech, kteří zápas sledovali bylo líto.A tak se soupeřem, který byl zralý na osmičku jsme se protrápili k vítězství 4 : 1 a to jsme byli docela rádi.
Poslední naše vystoupení proti domácím už bylo znatelně lepší ( že by to bylo tím, že nám ho jako jediné nepískal pan Králíček?) Ale přes všechnu snahu, která byla tentokrát na klukách vidět,hře chyběla lehkost a pohoda jako třeba minulý týden.Nakonec jsme odcházeli ze hřiště v roli vítězů, ale výhra 5 : 0 značí pouze náš průměrný výkon.
Škoda. Chápu že každý den není posvícení, že ne vždy se musí dařit, že v tomhle věku má každý ještě právo dělat chyby, ale když už chybí pohoda, musí nastoupit tvrdá řehole a výsledek se musí ubojovat. To mi dnes u mnoha hráčů chybělo a mám za to, že kdyby jsme na ně párkrát ( no, hodněkrát )nezakřičeli , snad by na hřišti vystáli "sedmou jamku".Nejvíc mě mrzí, že takovýto ostudný výkon předvedli před svými rodiči, kteří je přijeli takovou dálku povzbudit.
Kdybych měl dnes, tak jako jsem to činil minulou sezónu, předat pohár pro nejlepšího našeho hráče, měl bych velice jednoduchou práci. Bez váhání bych ho předal Víťovi Jankovi.Myslím že za jeho dnešní výkon by to bylo jednoznačné...
Za týden jedeme do Vysokého Mýta.Sejdou se tam čtyři nejlepší týmy loňské, resp. jarní sezóny a sice Mýto, Pardubice, Chrudim a naše maličkost.Pokud předvedou hoši stejný výkon jako dnes, může se klidně stát, že celá podzimní sezóna, kterou máme tak skvěle rozehranou, skončí fiaskem. My trenéři to víme, teď máme týden na to, aby se nám podařilo o tomtéž přesvědčit i kluky.
Výsledky : Svitavy - Chrudim 1 : 2 / Hýbl
Svitavy - Letohrad 4 : 1 / Hýbl2,Jelínek,Brázda
Svitavy - Třemošnice 5 : 0 / Hýbl2, Brázda2, Bolcár
Sestava : Janko,Hrubý,Bolcár,Štěpánek,Hýbl,Brázda,Jelínek,Ovad,Gil