1. Podzimní turnaj v Letohradu se nám moc nepovedl!
U předhozí sezóny, kterou jsme odehráli převážně proti starším soupeřům ročníku 2000 a nevedli jsme s vůbec špatně, jsem si naivně myslel, že soupeře přehrajeme a nebo budeme aspoň hodně vyrovnaní. Ale z tohoto turnaje mám pocit, že se spíš budeme krčit na posledních příčkách neoficiální tabulky a možná se ani neprobojujeme do finálového turnaje o přeborníka Pardubického kraje. Kluci by se měli sami nad sebou zamyslet, jestli vůbec chtějí fotbal hrát a podle toho se taky chovat v přístupu při tréninku a hlavně zápasech. Musí chtít bojovat o každý míč a nedat svoji kůži soupeři zadarmo, což jsem v tomto turnaji viděl maximálně u 4 hráčů (nepočítám 2002, které si odehráli s o rok staršími hráči svůj standart a někteří i nadstandart). Stále píšu o ročníku 2001. Jestliže se přístup některých hráčů nezmění a my z nich budeme furt dělat malé, rozmazlené děti, tak nemají v "A" týmu, co dělat. Od tohoto týdne změníme tréninky zatížení, zaměříme se hlavně na fyzičku, což už jsme v pondělí začali a nebudeme si už s váma jen hrát, protože bez fyzičky se dnešní fotbal hrát nedá. A tu u nás má snad jenom Hary! Takže od této chvíle chci vidět všechny pravidelně na tréninku, omlouvá jen nemoc.
Tak a teď už k turnaji:
První zápas - Letohrad
Od samého začátku jsem si myslel, že to bude hodně vyrovnaný zápas a moje slova se potvrdila. Poločas jsme sice prohráli 2:1, ale bylo na nás vidět, že umíme fotbal hrát a hlavně chceme za každou cenu vyrovnat, což se pro nás stalo osudné. Po několika chybách v našich řadách a zaváhání gólmana nás Letohrad rozstřílel 7:1. Byl to náš první zápas a na klukách už bylo vidět, že jim docházejí síly a náhradníci, kteří nebyli ani jednou na tréninku, je plně nenahradili (Já vím, minulý týden pršelo, tak jsem tréninky zrušil.) ale právě proto jsem myslel, že jim fotbal bude chybět a budou trénovat na 110%, protože vím, že když chcou, tak jim ten fotbal jde a já prostě lepší hráče nemám a proto jsem do "Áčka" nominoval právě tyto, ale jestli bude přístup takový, jaký je, dostanou šanci hrát za "Áčko" kluci o rok mladší, z "Béčka" 2002, tak, jak to ukázal v tomto zápase Pepe Bolcár, který se nebál hráčů o hlavu větších, šel do všech soubojů bez menšího zaváhání a odehrál dost dobrý zápas.
Letohrad - Svitavy
7 - 1
Branka: Harašta
Druhý zápas - Chrudim
O tomto zápasu nebudu moc psát, protože jsme nebyli Chrudimi dostatečným soupeřem a musím se sklonit před jejich výkonem, vše v pohybu, přihrávky, střely, žádné zaváhání s míčem, každý hráč přesně věděl, co má dělat, prostě paráda pro oči, co ti desetiletí kluci s tím balonem umí. Škoda jen, že to bylo na druhé straně a ne na naší. My se snažili, nemůžu říct, že ne, ale fyzicky jsme prostě na Chrudim neměli, vyrovnaní jsme s nimi byli snad jen prvních 7 minut prvního poločasu. Porážka 11:1, pro nás možná až moc krutá, ale zcela zasloužená.
Chrudim - Svitavy
11 - 1
Branka: Harašta
Třetí zápas - Hlinsko
Hráči Hlinska po dvou odehraných zápasech na tom byli ještě o malinko hůř než my. Od Chrudimi dostali také 11 a od Letohradu 9, takže se v tomhle zápase mělo ukázat, kdo odjede z Letohradu s pořádnou ostudou a kdo si ještě jakštakš zachrání svoji čest. Naštěstí jsme to byli my, po 20 vteřinách jsme vedli 1:0, po 4 minutách 3:0 a vtom jsme zjistili, že na hřišti číslo 2 zápas našeho "B" týmu se nehraje, protože Hlinsko spojilo 2 týmy v 1. Proto jsme i my reagovali a do hry jsme zapojili hráče ročníku 2002. Rázem bylo ivdět, jak jdou kluci nahoru. Tým jsem rozdělil na dvě pětky plus dva střídající a ikdyž kluci v této sestavě hráli opět snad po roce, tak jsem viděl, že jsou na sebe zvyklí, jeden ví, co udělá druhý a na naší hře to bylo znát. Kombinovali jsme, přihrávali si a světě div se, bylo to i v pohybu. Patrik Hýbl hru dokonale rozhýbal, Lukáš najednou měl komu přihrát do běhu a ostatní bojovali jako draci. Ondra se vrátil do obrany a už se nemusel trápit v útoku. Za tenhle zápas musím všechny hráče pochválit (až na malé vyjímky). Ted už je jen na nás trenérech a Vás rodičích, jestli se mezi sebou domluvíme a hráče, kteří budou slabší dáme do "Béčka" a hráče, kteří budou silnější dáme do "Áčka". Já osobně bych byl pro (samozřejmě nemusí být celá první lajna, stačilo by třeba v každém zápase točit 2 až 3 hráče).
Svitavy - Hlinsko
9 - 2
Branky: Samek 2x, Mynář 2x, Vykopal 2x, Hýbl 2x, Harašta.
Sestava:
2001 - Plhal, Šilhart, Vykopal, Samek, Mynář, Harašta, Pulkrábek, Keller, Tůma.
2002 - Bolcár, Brázda, Hýbl, Janko.
Ještě jednou blahopřeji k narozeninám F. Vykopalovi a V. Mynářovi (Oba dorty byli moc dobré a teď bych si dal ještě!)
Ve čtvrtek trénink v Lánech v 16:30.